Sector Living

In de sector Living hebben we ons bezig gehouden met conceptontwikkeling. Dit vind ik ook best een leuke branche omdat ik op mijn vorige opleiding ook twee jaar les heb gekregen in interieuradvies en styling. Dus ik dacht dit komt misschien nog goed van pas!

De afgelopen vijf weken heb ik weer veel kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van conceptontwikkeling, mentaliteitsgroepen en het maken van mindmaps. Eerst zal ik even kort vertellen wat een mentaliteitsgroep is. Een mentaliteitsgroep deelt een gezamenlijke interesse of lifestyle. Bijvoorbeeld de jongeren die eerder genoemd zijn, zijn niet een homogene doelgroep, maar te onderscheiden in mentaliteitsgroepen. Over mentaliteitsgroepen hebben we een gastcollege gehad van Edgar de Beule hij vertelde ons meer over het Julius model en de mentaliteitsgroepen waarmee wij de komende vijf weken mee aan de slag zijn gegaan. Vervolgens zijn we ook aan de slag gegaan met het maken van Mindmaps. Dit was een erg bijzondere les want die man legde uit dat mensen niet alles kunnen onthouden bijv. 10 woorden achter elkaar, daarna zei hij ook dat mensen dingen veel sneller onthouden door er een afbeelding bij te plaatsen. Toen hij dit vertelde wilde hij het ons ook echt laten zien, dus we kregen een kleine opdracht. Het resultaat was echt verbluffende en bijna iedereen onthouden hierdoor veel meer dan het alleen opnoemen van de woorden.

Dit project was onze opdracht om van hal P4 een ontmoetingsplek/wachtruimte te maken. Dit was een erg leuke uitdaging omdat deze lokalen eigenlijk noodvoorzieningen zijn. Het gebouw lijkt een opeenstapeling van containers in de kleur grijs. Een voorwaarde van deze opdracht was wel om duurzaamheid op diversen manier terug te laten komen in het concept zodat we hiervan meer bewust worden. Toen de weken voorbij gingen liepen we met ons project erg vast, we kregen weinig inspiratie en wisten even niet meer hoe we verder konden. We zaten eigenlijk in een sleur en kwamen niet verder dan het idee om iets met een boomhut te doen. We hebben toen ook een no go gekregen waardoor we het echt helemaal niet meer zaten zitten. Toen zijn we naar diversen docent geweest om te praten over ons concept, dit was erg verhelderden en kregen we weer nieuwe motivatie om dit project tot een goed einde te brengen. Vanaf dat punt hebben we eigenlijk in een stijgende lijn gezeten, en waren we uiteindelijk erg trots op ons behaalde resultaat en dat we de moed niet hebben opgegeven.

In dit blok zijn we naar Yksi in Eindehoven geweest. Yksi is een expo. In Yksi hebben we een rondleiding gelopen door de winkel en expo. Er was een vrouw die ons over bepaalde ontwerpen van kunstenaars een verhaal vertelde, dit was erg interessant om naar te luisteren omdat je weet wat de kunstenaar er van gedachten bij heeft gehad, dit was dan ook erg inspireren. In het tweede deel van de Feeltrip zijn we ook naar Strijp S in Eindhoven geweest. Strijp S was vroeger een industrie van Eindhoven waar allerlei fabrieken waren, Momenteel word hier druk gebouwd om er een nieuwe bestemming voor te geven en de omgeving op te knappen. Ook hier was een gids die vertelde wat ze precies gingen doen en wat voor activiteiten hier komen. Er komt een bioscoop, appartementen, werkplekken etc. De man nam ons ook mee naar een overdekt skatepark. Hij vertelde dat hier zelfs internationale skaters hierheen komen om te skaten op deze indrukwekkende skatebaan! Op het laatst hebben we nog een bezoekje gebracht aan de winkel van Piet Hein Eek. Piet Hein Eek tovert oud materiaal en meubelen om in iets nieuws, hij is dan ook erg gefocust op duurzaamheid.

In de sector Living heb ik ook weer veel geleerd over o.a. duurzaamheid, mindmaps, julius model en conceptontwikkeling. Ik kijk goed terug op dit project, maar ik denk niet dat deze sector mij zo bevalt dat ik hier in de toekomst meer mee wil gaan doen, maar je weet het nooit!

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s