Sector Appearance

Afgelopen blok hebben we de Appearance experience gehad. Dit was een van de leukste blokken tot nu toe. We kregen veel over mode te weten en zo ook de modegeschiedenis, dat vond ik erg interessant. We moesten deze 5 weken een event organiseren in de trant van coole mannen en vrouwen. De klas werd opgedeeld in vier projectgroepen, daarvan hadden 2 groepen coole mannen en 2 groepen coole vrouwen. Wij hadden coole mannen hier waren we dan ook erg blij mee omdat we graag meer mannen willen op onze opleiding en hierover al veel ideeën hadden.

Ons idee voor het event was om mensen op een andere manier te leren kennen dan normaal. Mensen gaat meestal op het uiterlijk af en knopen dan een gesprek aan. Dit wouden we anders doen het programma dating in the dark bracht ons op een idee. In de ruimten maken we een tussenwand met twee kleine ruimtes. Aan elke kant staat een stoel waar de deelnemers kunnen gaan zitten. De ruimte is donker en ze kunnen dus elkaar niet zien. Door middel van een PowerPoint kunnen ze een gesprek aanknopen. Op die PowerPoint stond dromen, durven en doen. Zo hebben de deelnemers zelf de ruimte om een gesprek aan te knopen.

Dit idee werd in de 5 weken gevormd en hebben we promotiemateriaal gemaakt zoals kaartjes, T-shirts en flyers. Ook zijn we zelf Tilburg ingegaan om jongeren voor ons event uit te nodigen. We dachten dat het vrij makkelijk zou verlopen maar dat viel erg tegen. Veel mensen waren niet geïnteresseerd en wouden dan ook geen kaartje kopen. Een van de eisen van school was dat we per student 4 kaartjes moesten verkopen. Dit verliep dan wel weer voorspoedig en we hadden uiteindelijk 65 kaartjes verkocht. Hier waren we erg blij mee want met het opgebrachte geld moeten wij in het event investeren anders moesten we zelf bijleggen.

Het event Appearance experience werd opgezet door heel lifestyle van het 1e jaar. Iedere project groep had een eigen stand met zijn eigen idee die met Appearance te maken had. Het appearance experience event vond plaats op 2 februari van 18:00 tot en met 21:00 jl. in Tilburg op de Fontys ACI.

Ik vond het heel leuk om dit project uit te voeren omdat je hierbij veel contacten moet maken met mensen. Maar ook het bedenken van een event en hoe je daar een geheel van maakt met een bijbehorende naam waardoor je je kunt onderscheiden. De projectgroep waar ik mee samen werkte verliep ook heel erg soepel. We waren allemaal erg enthousiast over het bedachte idee en de taken waren snel verdeeld. Iedereen droeg zijn steentje bij om er een leuk project en een goed event neer te zetten. Onze naam voor ons event was get connected de naam zegt het al je maakt contact met mensen. We vonden het spannend voordat het event begon. We hebben om 3 uur op 2 februari alles klaargezet om de stand in kaart te brengen. We hebben hiervoor ook een draaiboek en een begroting moeten maken. Dit was wel fijn want tijdens de voorbereidingen van het event konden we terug kijken welke dingen we gereed moesten hebben voor het event. Om 18:00 kwamen de bezoekers binnen lopen. Ook hadden we welkomst drankjes neergezet voor de bezoekers. We hadden ons projectgroepje verdeel. De een ging deelnemers zoeken om een sessie te doen bij onze stand en de ander begeleide de sessie en nog iemand anders schonk de welkomstdrankjes in. Toen het wat later werd hadden al een aantal bezoekers meegedaan ze vonden het zo leuk en waren echt oprecht enthousiast. Ze zeiden dat deze sessie echt was en je echt mensen op een andere manier leert kennen. Dit vonden we erg leuk om te horen en dit betekende dat we het goed uitgewerkt hadden. Het was een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s