Sector leisure

Ik heb ernaar uitgekeken om met deze sector aan de slag te gaan omdat we in dit project ons gaan bezig houden met conceptontwikkeling. Deze sector lijkt mij een uitdaging omdat, mensen genieten van hun vrije tijd en hierdoor hun kwaliteit van leven op een positieve manier toeneemt. Mensen gaan dagjes uit, vakantie, met vrienden op stap het lijkt me hierdoor leuk om een steentje bij te dragen om de mensen te laten genieten van hun vrije tijd.

Allereerst kregen we weer een kick off, dit was een erge bijzondere kick off omdat we geblinddoekt werden in dit college. Docenten maakten geluiden, creëerden een bepaalde geur in de zaal en raakte ons aan met veren zonder dat wij dit konden zien. Ze wilden ons een bepaalde beleving meegeven. Beleving stond dan ook centraal in deze vijf weken.

In deze vijf weken leerde we belevingen te creëren in je concept en hoe je dit kunt toepassen. Toen hebben we kennisgemaakt met onze opdrachtgever; Flexotels. Flexotels is een bedrijf wat zich voornamelijk richt op evenementen. Bij Flexotels kun je een soort kleine overnachtingscabine huren. Heb je een event zoals Lowlands, dan kun je z’n cabine huren en hoef je het evenemententerrein niet te verlaten. Maar ze hadden een probleem en dat was dat ze in de zomer veel boekingen hadden maar in de winterperiode hadden ze bijna geen aanvragen. Aan ons de taak om te kijken hoe Flexotels zich kan verbeteren door de cabine aan te passen aan de weersomstandigheden in de winter, en waar ze kunnen staan in de winter. Dus wij moesten een conceptversteking maken zodat Flexotels zowel in de zomer als winter seizoen geboekt kon worden en hiermee aanvragen binnen haalde. Ik vond dit een erg leuke opdracht omdat je op een innovatieve manier moet bedenken hoe je die Flexotel kunt aanpassen aan de winteromstandigheden maar ook kijken welk aanbod evenementen hebben in de winter. Ons concept was na onze mening erg goed gelukt en we hebben het concept het Yetifest genoemd. Wij hadden bedacht om in wintersportgebieden ook evenementen te organiseren waar Yetifest staat, maar Yetifest staat daar bijvoorbeeld een maand en trekt daarna verder zodat je divesren mensen trekt en de bekendheid van dit event gaat groeien. In de wintersportgebieden heb je weinig tot geen evenementen maar ga je Aprés skiën in de kroeg of discotheek, dit concept voegt weer een extra beleving aan de mensen toe die op wintersport gaan. Hierdoor hebben mensen een nieuwe reden hebben om op wintersport te gaan.

We hebben twee colleges gehad van Roy Grünewald. Roy Grünewald is conceptontwikkelaar en storyteller. Hij heeft een eigen bedrijf Inextensio. Roy Grünewald vertelde ons hoe je een goed concept kan bedenken en aan welke voorwaarde het moet voldoen. Hij vertelde op een boeiende manier waardoor je zijn verhaal bete volgde. Ook gaf hij voorbeelden die hij had meegemaakt waardoor z’n college persoonlijker word.

In deze vijf weken zijn we ook op Fieldtrip geweest naar het Chassé theater in Breda en het grafische design museum (Moti museum). Bij het Chassé theater kregen wij te horen hoe hun te werk gaan, maar kregen ook een rondleiding door de theaters en mochten we zelfs een kijkje nemen in de kleedkamers en het toneel! Dit was interessant om te zien omdat je dit nooit ziet in het dagelijkse leven, hier zie je hoe de artiesten zich voorbereiden op hun optreden en ze zich kunnen terugtrekken en kunnen ontspannen. Dit was een boende ervaring. Het grafische design museum leek mij erg interessant maar mijn verwachtingen zijn tegengevallen. Ik was nog nooit naar zoiets geweest, maar stelde mezelf wel open hoe ze te werk gaan in dit museum. Het was leuker geweest als we werden rondgeleid door een soort gids die ons over een bepaald kunstwerk meer kon vertellen, nu liep je eigenlijk maar een beetje rond en wist je weinig van de achtergrond van het kunstwerk.

Al met al kijk ik goed terug op het blok Leisure, hier heb ik veel over geleerd en ben er nog enthousiaster over geworden. Door deze vijf weken heb ik wel gemerkt dat mijn voorkeur sterker word naar deze sector en met namen de evenementenbranche. Ik ben benieuwd wat mijn de komende sectoren te wachten staat!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s