Sector health

De sector health is de eerste sector waarmee we dit jaar gaan kennis maken op de opleiding International lifestylestudies. Hier heb ik erg veel zin in omdat we leren om de kwaliteit van mensen te verbeteren op het gebied van gezondheid.

Allereerst hebben we een kick off gekregen, deze kick off dient ervoor dat we weten wat we de komende 5 weken kunnen verwachten. Ook geven ze de deadlines aan en welke kennis en vaardigheden we dit blok gaan opdoen. Als eerst hebben we SLB les, dit is een les die wordt gegeven door je studiebegeleider. In deze les konden we stemmen op een opdrachtgever waarvoor we een trendrapport gingen schrijven. Wij hebben Silentio als opdrachtgever gekregen. In eerste instantie was ik hier helemaal niet blij mee omdat Silentio een yoga stiltecentrum was. Maar ik moet leren om open te staan voor dingen waar van ik niet precies weet wat het is. Ook gekregen we een keer in de week Yoga les van Joop Aalbers, ik wist niet wat ik hiervan moest verwachten maar vond het namaten de lessen vorderde steeds leuker!. Hierover was ik echt verbaasd want dacht altijd dat het iets zweverigs was en dat het niet hielp.

Van Inez Groen hebben we ook les gehad. Zij heeft het boek geschreven generatie Einstein. Dit boek gaat over jongeren die na 1985 zijn geboren. De generatie Einstein vindt individualisatie niet belangrijk maar de gemeenschap. Deze generatie is opgegroeid in de informatiemaatschappij, zij verwerken informatie op een creatieve manier. Inez groen gaf erg leuk les, omdat zij haar lessen afwisselde met vragen, filmpjes en kon ons goed bereiken met haar verhaal. Zij had ook voorbeelden waarmee de klas zich dus erg mee herkende en dit erg leuk was om dit van een volwassen iemand te horen. Daarom zijn de lessen van Inez mij bijgebleven en kijk goed terug hierop.

Onze opdracht voor het trendrapport was dat we een trendrapport gingen schrijven voor Silentio. We hadden jongeren als doelgroep, dit is erg leuk omdat jezelf ook jong bent kun je je in deze doelgroep goed verplaatsen. We moesten ervoor zorgen dat door het schrijven van dit trendrapport er meer jongeren aan Yoga gaan doen, en dat yoga meer is dan ´´iets zweverigs´´. Dit vond ik een uitdaging en erg interessant om te doen. Maar ook om te weten wat andere jongeren doen op het gebied van gezondheid en hoe hun leefstijl eruit ziet.

Uiteindelijk was ik erg blij met het eindresultaat en heb een beter beeld gekregen van Yoga en het schrijven van een trendrapport, vooral de trends vond ik erg leuk om te zoeken en zag dit niet als huiswerk.

Generatie Einstein: Inez Groen en Jeroen Boschma

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s